Monday, 31 October 2011

Urrrrrrrrrrrmmm..sad

assalammualaikum...


urmmmm..tibe2 teringt kenangan lame...yaAllah ntah la haty ney jd sedih setiap kali teringt kenagan dulu... mase sekolah3 dulu aku ney jenis yg sporting, ta suka mara2..so ramai suka kwn gan aku...aku ney plk if da kwn gan seseorang 2..aku akan angap dye la kawan baik aku... walaupon depa ta penah agap cm 2..tp aku ta kesah bg aku..siapa pon yg jd kwn aku akan selamanye jd kwn aku...mase naik form 4, aku 1 kelas gan "kawan2 baik aku ney..mula2 kenal dri form 4 pas a few week kiteorg mmg rapat giler...nak g mane2 pon always bersama2..ta kire la dalam sekolah or luar sekolah..


selalunye aku yang banyk berkorban untuk kwn2 aku....mane2 depa nk g aku akan teman dengan rela haty...even aku ajak depa ta penah ikhlas nak teman aku..tp aku tetap anggap depa kwan aku..sebb aku jenis yang ta suka buang kwan... aku jenis memaafkan, if aku terluka akan cepat2 redakan haty aku...aku marah ta lame...ary ney mara esok pasty oke....:( tp lain pulak sikap kwn aku...depa ta pernah menghargai aku sebagai kwn mereke..kdg2 haty aku mmg sedih..sedih mengenangkan semuanya...yaAllah mungkin ini yg telah tertulis untuk aku....T____T aku redho yaAllah...kdg2 aku besa je tp aku tetap disalahkan...aku akan sentiasa terpinggir bile dengan mereka..yela dulu masa sekolah2 aku ney chuby and ta pandai langsung begaya...org kate omputihnye ta up to date langsgg...mane ta nye..mereka 2 ramai ugak yang minat...ramai budak laki suka..and everyday depa akan gosip2 ttg lelaki..ntah la..benda ta berfaedah bg aku tp tidak bg mereka... aku ney besar so ta ramai laki suka tapi ramai budak pempuan suka kwn gan aku...:) mungkin 2 satu kelebihan aku...kadg2 aku rasa cm menyesal je kenal depa kawn gan depa..tp aku tahu aku ta patt rasa cm 2..sbb 2 yang ditakdirkan untuk aku...inilah jalan cerita hidupku... Tp sahabatKu, aku ta pernah menbuangmu jauh dari haty ini..kerana Aku tahu itulah anugerah dari Allah...walaupon banyk duka dari gembira , gembira yang penah depa beri sentiasa membuat haty aku gembira..makan,jalan2..tgk wayang and everything la....satu ketika yg penuh dengan kegembiraan...dan aku ta kan penah lupe perasaan tue sampai bile2.. wahai sahabat sebesar mane luke yg penah engkau taburkan dalam haty ini...aku akan sentiasa mendoakn kebahgianmu dunia dan akhirat... semoga ko akn buang semua sikap buruk ko..amin

yeEEEahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhiiiiiii..:)

assalammualaikum...

heheh...cantik ta background BLOg sy..heheh....
cantikkn....
heheh...ney la...cute and nice


semuanye ambek kat 
  http://thecutestblogontheblock.com/free/free-backgrounds/category/64.html?start=48.. 
so sape2 yang bg background more3 and more beauty..heheh...cube terjah yg link kite da bg td..
semuanye cantik3 dan menarik aty..^_~...


ney pon nice...:)

yang ney interprm je...heheh..O_0.

Saturday, 29 October 2011

oke....gua hangin ney...

assalammualaikum....

heheh...nyampah..

haiiiiishhh ary ney gua kena gosok bju ayah gua.....tapi gua paling menyampah nk gosok suar licin_licin ayah 2...hamboi bukan main sush nak ikut...siap gua peluh-peluh doeh...letih tambah panas.....mak gua ciap gelak2 kat gua..haishhh lg la gua cm nk jerit je...hahah...geram sehhhh, geram..geram dan geraaaaaaaammm..ouhhhh.... so gua pon loading slow la..sampai la ciap gua gosok..naseb baik ayah gua accpt lau ta mau cabut tangan gua nak gosok balik suar licin-licin ayah 2..heheh...:) mOOd sengal oke..hehe...kenape gosok baju ayah gua..???owhhhhhhh..ayah gua ade meeting lol kat medan indonesia...menyampah laju-laju tau.....

caNTiknye..:)

yang neY pon samE..aduh jth cIntA..

alaaa....canTikNye^_^

so gua pauw ayah gua nak telekung yang ade sulaman cantik-cantik tue...heheh..wane biru laut...nnty gua da ade gua upload hokeeeeeeehhh.....^_~..mOOd excited abEh...weeeeeeeeeeeeee... yg neh gua suKa2 je aMbek key..enJoy It :)

Thursday, 27 October 2011

berkat usha..akhirnye...

assalammualaikum....

alhamdulilah berkat usaha akhirnye terbentuk header yg ta seberape ney...hehe...janji ade cm org....create sendiri ney tau..oke ta..:) oke la kan even ta bape cantik tp cute 2 ade...^_~ betul la pe org kate..if kite usha nak berjaya..insyaAllah kite akn berjaya...ape impian pon if kite usha untuk merealisasikannye insyaAllah kite akan berjaya... wah..wah..kelas kau maria..hamboi..:)

Wednesday, 26 October 2011

haPPy bufday buddies..:)

assalammualaikum...

 kek untuk kowg..cake sape ntah..:) kuang3.

 hye kengkawan...ary ney da masuk ary tua kwgkan..ade yang da jejak umo 20, 21, 23, even 26 pon ade.. alhamdulilah Allah swt panjang umo kowang and aku sebagai kawan tumpang gumbira... tp jap2 kowang sambut bufday kew sambut dewali..heheh...oke2 gurau je....:P

:)

 btw sempena ary yang bahgia ney, aku ucapkan semoga umo kwg makin panjang...semoga diberi ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi liku2 hidup yang semakin mencabar ney... semoga Allah swt memberi sejuta keberkatan kepada kwg and famili....and dikurniakan jodoh yang baik sebaik kowng..:) insyaAllah.... actually aku cukup bertuah mengenali kwg, banyk ilmu yang kwg kongsi dengan aku...banyk jgk yg kwg bantu bile aku sgt memerlukan...yaAllah, Allah saje yamg boleh balas semua jase baik kwng kat aku..:( jd sebagai tande penghargaan aku create entry ney untuk kwg..even bukan spt org lain bg hadiah or benda3 mahal yang penah kowg terima... IKHLAS dari seorang AKU..sahabatMU


nah, adiah kwg..:P

hepi depaVaLi..^_~...

assalammualaikum....

haLLOOOooooo4..hapi depaVali kat semua kaum hindu yang menyambut perayaan ary ney....
hehhe..i ta ramai la kawan india, ade bape kerat je boleh dibilang gan jary...:) bukan ta moo kwn, i ney pemalu cikit...hehhe 2 sbb terketepi sikit....btw kat kolej i mmg banyk kaum india..heheh..i je yg pasif kowt...i think!!
alamak..sekeping je ade..oke la 2..ade guk kan...^_^

ape2 pon selamat menyambut ary depaVali untuk venu and family... veNU heheh..hencem guys and i suka dye more thn fwend..hik8..coz dye baik and nice.....sejak kecik i mmg suka indIan...why??? ramai tanye, i pon ta tau nak jwb..penah tanye mak, mak kate mase mengandungkan i bos mak penah tumpangkan mak naik keta..heheh agaknye penangan 2 kena kat i..2 sbb i suka indIan Boys...heheh...penasaran tau... enjoy bape keping picx ney...pic venu?? owh sorry venu encem guys takut you"LL minat plk..eheh...

Tuesday, 25 October 2011

hasiL keja yG ta seberaPe ney...

assalammualaikum...
oke..^_~


me n my pakwe..~_~ heheh..jun pyo

oke..cukup~_~

oke aku mmg minat edit mengedit ney...so sila la lihat ye....:) mekcih ea... bg yg suka and rasa bakat aku ney boleh diasah lg TQ aku ucapkan..insyaAllah aku akan cube belajaq and terus belajaq supaya aku boleh pg lebih jauh dlm bidang ney...bg yg ta suka just leave my pages immediately oke... TQ..^_~

oke...nyampah la....

assalammualaikum....

aq mmg suka edit3..ta kena gan cite..tp lantak la....sje nk show hasil keja aku..:)

oke...da start nyampah ney..nak buat header ta jadi2 ugak..ape case...nak download adobe photoshop pun...ta jd ugak..arggggghh tencion gua ney..punya la semangat nak buat last2 spoil je.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...geram ta suda tau... bukan ape gua semangat tegk org punye header cantik2.. gua pon nak ugak la yg cm 2..ta jdi plk....owg da ciap bg link pon gua still ta ley nk download.. tenet gua ney ta bg kew ape..ishhhhhhh...serius gua marah ney..marah..marah.... last2 gua ta buat ape pon...google ambek je kat image..haishhhh gua ta kan putus ase..gua akan cube sampai la mau oke..... hidup blog..hidup blog..hik8... sape2 yg bace tlg la ajar....bukan gua buta tenet or it tp mmg ta de rezeki gua agy...

Monday, 24 October 2011

esokkk...

assalammualaikum...
esok..abg sy da nk ge jepun and arab sertai sukarelawan  SSEAYP sebagai duta kecil disana....
wahhhhh..sedihnye da lame ta mcg abg...sibuk memanjang abg ney..esok da nak berangkat da...
3 bulan abg kat sane...abg ape pon jge diri baik2 ea... jgn lupe adik kat cini ea....akn selalu rindukan abg..sedih sebenarnye..tulis entry ney pon cm nak meleleh air mata..ta tau la bang...rindu kat abg sgt...:( abg jgn lupe ye pakwe jepun untuk adik...heheheh (sedapkan aty je)... adik rasa ta ley nk g kembar abg kawin nnty..abg ta de...cm mane nk g...adik nk duk gan sape nnty..kawan2 abg radzi adik ta kenal..kawan2 bakai isteri abg twin pon lagi la adik ta kenal..nk arap man sowang je..dtg ke pon man 2..nth la dik pon ta pasty..malas nk mcg man 2..gatai memanjang..katenye dah umur 26 cm ney la jdinye..hahah...melampau je man 2 kan bang..sje nak mengedix2 gan adik..rasa nak sepak je dye lembut2 bru dye tau..:) ngeeeeeeeeee..hehe...ehhhh lari topik plaaaakk ney semua man punye pasal.......gossssssshhh man gedix..:)... semoga perjalanan abg esok selamat sampai ea...selamat pg and selamat pulang gan ole2 pakwe korea ea..da janji ta kira tau nk ugak nnty..heheh..da3 ta nak tulis da..sedih tau..tp cite pasal man td buat kelakar je..argggghh yampah..:)
hehhe..nak buh pic abg tp tgk pic edit aku ney cntik plak..ambek ney la..:)ngeee..
jgn nk cilop ea...sepak lemah3 nnty..

alhamdulilah..

assalammualaikum....

alhamdulilah syukur pada Allah swt.. kerana telah memberi kesembuhan pada mak.... ucapan syukur aku ucapkan.....:)
setelah 2 minggu kat sepital akhirnya mak kuar ugak lepas semuanye back to normal again..alhmdulilah...
semuanye ketentuan Allah....yaAllah terima kasih atas bantuanMu..sesungguhnya aku manusia hina yang selalu memerlukan prtolongan dariMU..alhmdulilah...syukur..mak selamat setelah 2x operation...
pada masa mak sakit aku telah curahkan semua kesetiaan aku menjaga mak..bia pon saat 2 aku jgk sedang menaggung kesakitan..yaAllah dengan kehendakmu mak pulih and aku jgk semakin pulih..terima kasih yaAllah...rahmatmu membawaku kealam kebahgiaan,....alhmdulilah...

hehe..ney je yang ade..:) ngeeee