Monday, 21 November 2011

baNyaK bendA yg BerUbah...

asSaLAmmUalaIkumm..

laMe aKu ta menjEngUk KolEj... aND maCam3 eVent aNd cIte yg Aku lePas.. saLah saTunYe budAk UmaH hOsteL aKu tue... Btw, Dye Ney mmG baIk, dYE aNggaP aKu neY "kaKaK aNgkaT dye..anD aKu poN selesA Guk gaN dyE..dYe seLaLu tLg aKu BilE aKu sUsaH... aNd barU2 neY dYe da aDe kaPeL... kaPel gaN usTaz geLaraN unTuk BudaK 1 cLs aKu..dYe seOraNg Yg BerImaN, baIk haTy, ta KedeKut iLmU.

NtaH la, aKu seBenaRnye ta TaU naK nyAtaKan peRasaAn aKu skAng ney..saMa ade Suka Or seDih or aPe..isHHh bukaN aPe iF dyE haPPy aKu Pon TurUt haPPy ..cUme haTy aKu neY sedIh aNd wHY? aKu ta taHu kenApe.. adE kaH aKU suKa ustaZ tue..MMg ta la saME seKalI sBb aKu juSt aNgaP dePa seMua adIk3 aKu je..CumE adIk" or maYbe seDiH sBb aKu ta JumPe laGI patNer Yg seBaIK ustaZ.. sukaR naK jeLasKan seMua neY..


apE2..aKu meNdoaKan YanG teRbaIk UntuK "dYe aNd UStaZ" kaLu di IzIkan ALLAH aKu Pon maHU pakwE yaNg seBaIk dYe..  BUkaN haNYe paKwe TaPi sUaMI yaNg bOleH meMbawA aKu keJalaN ALLAH..Yg BOleH meNJadI imaMku, yaNg BoleH meNarIk aKU kesYUrga AL JAnnAH" bersaMa denGAnnYe.. daN aKu aKn MenJAdi saNgat BerTuaH sBB bOleh MNejadI peLEngaKap HidUpnye...MnecaNtuMkaN keMbaLI rUsUk kIrInye... yaALLAH izInKan Aku MeNdaPat LelaKI yg bOleh meNgleNgkaPi hidUP dIdUnia DaN jgaK dIaKhiraT..aMIn..^_~

Saturday, 19 November 2011

KenDeraAn awAm...~_~

.asSaLAmMuaLaiKuM

tGk neY..:(

aPe peNdaPat KoraNg ttG kendeRAan AwAm...
bG aku okE la...ta De Pon sUsaH uGakkn If kiTe sedAng mEmeRlukaN..ye Ta....
Tp Yg paLing ta beCtnYe Bile naIk Bus Ke LrT ke TraNSit ke,bILe keAdaAnnyE macaM tin SarDin... haisHH mase tuE usaH cite...yaNg pak rabA siAp la Nak meNgaMbil keSempataN, yaNg tUkaNg sOlap Pon sedAng mEngintaI peLuang..ishhhh..bAhaYa3...

aKu inGt laGi mase G mIdvaLLey lasT yeaR if ta cILap la...
masE 2 sjE naK eNjoY jaP sBB MinggU eXam wEEk...so janJi la g Mid Tgk wYg..:)
TimeS g oke Je..sBB mase 2 awL g..bRu Kul 8.30 pg..sO ta RaMaI org...Lg Pon Kite naIk geRabaK waNIta2 je..2 Pon ade Jgk laKi yg Ta paHm2 naK masUk jGk ishHHh bG seBijik kaNg ta PasL2 teraBuk gIgI..^_~ hehE..


isH3..
oKe timE baLik dA kUi 5.30
isHhhh masE cm neY usaH naK citE sendaTnye..isHHh cm Nangka...
aLohaaa....penaT taU berImpIt2 neY, paNas beRpeLuh2.. BukaN Time 2 je...lePas Kui 7 Pon cM 2..
laU cm 2 maGrIb pon Ley lePas.. Kdg3 Da ta ley maSuk Pon dePa BulEh Dok tlAk2 Org...isHHHh paNas haTy beTul saMbil tOlak saMbil meRaba...Mmg PaTT sepak je orG2 cm neY...saBar je La..



Tp If ta De keNdeRaan awM Pon sush jgK, if oRg2 Yg naK g keJa terUtaMaNye bandaRayA Kl Tue..so ADe Lrt, bus TekSi 2 KirE meMudaHkan jGk la... sO Yg pasTy kEnderAAn awAm neY ade KebaIkan daN KeBurUkaNnye Guk..:)

P/s da 4 taHun ta naIk kendeRaaN awAm isHH33 LupE dirI beToi...^_~

Thursday, 17 November 2011

sEMaLaM...:)

assAlaMmUaLaikum...
  seMalaM sAmBut BufdaY..:) aLhaMdUlilaH haPPy baNgaT..
seMpat caPturE bEbEraPe KePing Pic KeNaNgan...
^_~ 

 naK masUk dLm kaPal ney...BUt haMpa..maYbe nexT tImes...:(

 mE aNd AdIk baMbaM...^_^


aKu jeW..:)

meKacIh Mak aYh adIk beRadIk sEbaB saMbut BufdaY orG.. eVeN kecIk tP orG haPPy sGT... sBb beFore ta PerNah cM neY...:) aLhaMdUliLah seMOga paS ney Jd lG maTang..~_~

P/s: meKacIh :) sYg KOraNg taU

Wednesday, 16 November 2011

^_~ mY dayz!

asSaLaMmUaLAiKum..^_~

~_~

nOveMbeR 17..hehe lamenye Tunggu..
aLhmdUlilah laGi seJam leBIh saMpai la...
sYukuR, taHun ney aKu masIh BoleH beRteMU gaN taRiKh ney...
maCam2 DugaaN yanG aKU laLui Utk meNeMui taRikH yg Amt Ptg bg Aku...

aLhaMDuliLah..aLhaMduLiLah..aLhamdUliLah..
sYukuR paDa ALLAH swt... Aku haRap kedEwasAAn ney akAn meNjadIkan AkU leBih maTang
taBah MengHadApi seGaLa dugaAn ALLAH swt.. SErta peNuh seMAnGat... 

yaALLAH, sEmoga Aku meNjadI leBih deWasa UntUk MeLaLUi LIku2 IduP yg PeNUh deNgan oNak dUri, MenJAdi leBIh maTang daLaM meNangaNI sebAraNg masAlaH, peNUh deNgan seMangat UntuK meNjadI haMbaMu YG berJaYa dIdUnia MaHU pOn dIaKhirat keLak..meNjaDi anAk Yg peNUh deNGan taNggUngjawaB..menJadi waNIta Yg sOleHaH, saHaBat yG baIK... IsterI yg SoleHah( TUnggU PUtera HaTIKu..maSIh beLum MuncUL baH...:) ) Dan insaN yg DipaNdaNg MUlia dI aKhirat kelAK yg ALLAH..Amin

P/s BiaPon ramaI yg ta IngT nak Wish..:( yG pTG faMILI Semua Ingt..:) haPPy3!



Wednesday, 2 November 2011

ayah BeLanjE maKaN...:)...eeeehhhhhhhh..lari Tajuk CikIt la....:(

assalammualaikum...

hye..haii...hyeeee..hehe...alhamdulilah masih lagi diberi peluang oleh Allah swt untk tulis entry kali ney...syukur sgt.. ^_~ nak cite ney, ary nIe ayah kite BeLanJe kite 1 famili makan...tp abg gan adik laki kite ta de so cm ta cukuP lengkaP famili kami td...tp kite teTap bersyuKur dengan rezeki yang Allah swt berI pada aYah and famili kaMI.. biaPon dalam keadaAn sederhaNa tp alhamDuLilah semuaNye geMbira..:) mula2 ayah ta ckp nak belanje makan, ayah kuar je juMpe kawaN..pas 2 ayah da balik umah terus suh siap2.." yah nak g mane?? siap je Laaa ayaH nak beLanjE makaN ney..kata nak maKan sataYkan...heheh..akhirNye daPat makan jgak...alhmdulilah seTelah sekiaN lame meNunggU...

mSh pnS agy nEy..:)


mesTy tertaNye2 kan keNape ta beli je..hehe..kite lau boleh makan mesty da awai2 agy kite suruh ayah beLi, tapi 3 bulan kiTe kena pantAng sbb kite ta Bape chat ary2..tapi skang ney ALHAMduLilah kite da chat walauPon bukan sePenuhnyE agy, kite da boleh makaN normal baliK cm dulu... ney seMua berkat doa mak gan ayah nak kite Pulih seperty besa...SEDIh...T___T.. mak  kate mase kite terlantar saKIt ayah buat solat tahjud tiap2 malaM sambil meNagis..yaAllah sedIhnye kite mase Mak bgth tue.... kite tahu ayAh sygkn KIte sgt..Ayh kite pon syg kan ayah and mak sgt2..terima kasih sbb besarkan kite...yaAllah aku bersyukur yaAllah mempunYai famiLI seinDah ini yaALLAh..

syG Mak aYah..^_^

eeehhhhh kite lari topik..tp ta pelahhh besarNye pergorbaNan seorang Ayah terhadap anaknye... Ayah terIma kasih belanjE makan td..kite haPPy sgt ..tp laU ade Yop gan wan mesTy lagi bect... KIte doakn mak and ayah akan sentiasa chat..seNtiasa menyangi dan mencintai anak2 mak and ayah yg nakai lg bam3 ney..:).. maK ayaH kite Malu nk mengaKu yg kite sygKan mak Ayah...syG kite samPai kite dijEmput Allah..lau BOleh kite ta nak pisah gan mak ayah sampaI bile2...kite nak bersame2 gan maK ayaH saMpai kesyurga....Kite ta ley terIma lau slH seOrang darI kite ta De...jD ary2 kite akAn doa mak and AYah akan seNtiasa chat sampai Bile2..amIN...

^_^
 \