Thursday, 17 January 2013

kasih timbalan comei :P

assalammualaikum..

setelah sekian lame ta lihat blog ney.. ary ney dapat sedikit peluang untuk mencoret rasa hati yang lame dibiarkan sepi.... alhamdulilah sehingga saat ini aku masih dapat menghirup udara yang segar dibumi Allah ini.. syukur alhamdulilah :)

banyak benda yang nak aku tulis tapi masa tidak mengizikan aku untuk melakukan semua tue.. kerana masa sangat mencemburui aku.. :( buat masa sekarang aku tengah sibuk dengan pemasaran padi.. alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.. ^^ syukur..

back to da top story..
well..tempat kerja aku dapat seorang timbalan pengarah yang baru... seorang wanita yang baik dan happy go lucky.. dia boleh masuk dengan semua orang yang baru dia kenal.. since aku kenal dia, dia layan aku dengan baik sama dengan yang lain.. kami happy sebab dapat timbalan yang baik macam tue :) mana ta nya.. banyak nasihat yang dia bagi.. banyak kebaikan yang dia ceritakan..  and jujur la aku suka sangat cara dia mengendalikan kami.. solat same2 makan same2.. dan keluar jalan2 sama.. bak kata orang mane ade kami disitu ada dia.. ^^ aku ney haa.. da la ta da kakak..bila da layan macam tue kan aku rasa.. dapat jugak aku kasih sayang seorang kakak walaupon dia bukan kakak aku.. sumpah aku sayang dia macam aku sayang keluarga aku... sampaikan dia nak aku jadi adik ipar dia.. haha.. adik dia hohoho hencem macam cina.. :) tapi sayang adik dia ade makwe plak da.. so aku anggap budak laki berlagak tua ta de jodoh gan aku..hehe.. :P bialaa kan.. budak sombong tue.. hubungan kami sangat rapat..akk tue mmg ta pandang darjat atau pangkat.. dia layan semua sama rata, ta macam sesetengah individu yang mementingkan harta pangkat dan darjat.. mane2 pon boleh jumpe..kat opis aku pon ade org macam tue.. tapi lantak la..kesah plak aku kan.. orang da sombong so lantak la..tp aku ingt pesan arwah opah.. bia org buat jahat kat kite.. kite layan mereka dengan baik jgk.. besar pahalanya.. tapi kalu da annoying sgt kite bako je.. haha wekk.. :P akk tu salu la usik2 aku.. kdg2 pedas jgak tapi aku tahu dye hanya bergurau.. so aku ta kesah pon.. :) tp semalam akk tue anta mcg mai tersentuh aty mak nak..  dia nak aku yakin diri dia nak aku jadi manusia yang terbaik.. yaAllah aku masa tue rasa terharu sangat.. aku da nk meleleh da masa tue..tapi kena la cover kan.. huhu ade mamat hencem duk tgk2.. rasa cm nak cepuk je... hehe ta la gurau je. aku kat kedai makan mase tue.. semua ade ta kan la aku nak nages plak.. cume masa tue aku rasa sebak sangat... jarang org bagi nasihat macm 2... tapi keikhlasan kakak tue buat aty aku tersentuh.. :( akk tue mcm syg sangat kat aku..kadang2 aku ta nak pandang mata dye sebb aku takut aku nages..

aku ta tahu nak kata ape.. tapi aku berdoa semoga akk bahgia dibawah rahmat Allah.. aku selalu doakn die dan yang lain.. hanya Allah yang dapat balas segala kasih sayang akk kepada aku. T__T

-iloveyoumorethanyoulovemesamelikeilovemyfamiliuntilidie-

No comments:

Post a Comment