Monday, 29 September 2014

Ujian Hidup

assalammualaikum

selamat pagi semua, semoga semuanye sentiasa dalam keberkatan..ameenn :) lama juga ta bukak ini blog..bertepek-tepek habuk...fuhhhhh..ahhcummm.. hee
hurrmm tajuk ni memang mendalam sikit....tambah radio plak putarkan lagu2 yang menyentap tangkai hati..bertambah2lah rasa :"(

boleh dikatakan tahun 2014 nie memang sedikit mencabar..macam2 ujian yang telah Allah kurniakan bermula daripada matinya lesen belian ......... dan seterusnye hal-hal ditempat belajar..
sekarang ni lyyn sepenuh masa belajar bagi melengkapkan apa yang kurang bagi mendapatkan sebuah title".. dan title sebagai pekerja tu terpaksa dikuburkan buat sementara waktu.

ya..inilah ujian hidup..kita akan merancang segala yang kita rasa terbaik untuk hidup kita tapi perancangan Allah adalah yang paling terbaik.. :) dan sesungguhnya lyyn menerima segala ujian ini dengan tabah..

cume ade segelintir individu yang akan involve dalam masalah yang kite hadapi secara sedar atau tidak.. " depa" ni kadang yang lebih berbanding kite yang sememangnya menghadapi masalah tu.. benda yang kecil pon boleh menjadi masalah yang besar kalau ade mulut-mulut jahat ini.. #fact.. sabar jela nak buat macam mane lagi..#kite hot :) heee

cuma nak habaq la sikit.. apa pon masalah org lain janganlah kite yang sibuk sangat.. canang sana sini.. seoleh2 kite ni buka aib org lain plak..pandai2la jaga hati orang atau pandailah sikit menghormati hak orang lain...kang Allah terbalikkan balik..aib awak tu plak Allah buka..zaman sekarang ni Allah bayar cash je...jadi mari sama-sama amalkan sikap yang lebih natural supaya hubungan yang terjalin tu lebih baik dan mendapat keberkatan Allah..inshaAllah :)

adehal plak... bai



sekadar gambar hiasan :P

No comments:

Post a Comment